Blogg ALGRENT

ALGRENT

Nov 15,2022

Grundlig och avancerad Takrengöring 

En person ifrån Halland hörde av oss till oss i våras, och hade lite frågor hur Algrent Proffs är jämfört med Jape produkt Prickfri vid takrengöring.


Eftersom det är en konkurrents produkt, kunde vi inte säga så mycket om den, men utifrån Prickfri säkerhetsdatablad kunde vi ändå, ge personen lite råd. Christer skrev också att hade läst på byggahus.se forum att Algrent Proffs har blivit utsedd till en av de produkter som är takrengöring bäst i test.


Någon månad senare köpte personen 5 liter Algrent Proffs från oss, vilket vi tyckte var väldigt roligt. Senare under hösten fick Algrent ett mail med hur Christer hade arbetat med Algrent Proffs på sitt tak och en bild på hur resultat blev.


Nedanför publicerar vi delar av Christer mail till oss

Mycket mossa, svartmögel och lava på taket

Takpannorna på huset är från 1956, och hade mycket påväxt av mossa, lava och alger innan jag började med jobbet.


Jag gjorde en beställning på 5 liter av Proffs varianten i april i år, som jag tror kommer räcka till ca 400 pannor. När jag är klar med dessa ska jag göra takrengöring på ytterligare 500st tegelpannor av märket Heby, dubbelkupade, med måtten 26x41 cm.


Nu har litrarna nästan gått åt för ca 400 pannor. Behöver ytterligare 6 liter för ca 500 tegelpannor av märket Heby, dubbelkupade, med måtten 26x41 cm. Eftersom taket har låg lutning, har jag gjort allt jobb på taket, men tagit bort takpannan från sin plats.

Arbetsgång Takrengöring

Så här gjorde jag
1. Pannan har legat i en lösning med Ajax allrengöringsmedel minst 10 timmar
2.  Därefter har jag skrubbat bort all synlig påväxt med en grov borste.
3.  Tagit klorin på en borsten och skrubbat igen.
4.  Lagt pannan i ett sköljbad för att få bort Ajax och Klorin resterna.
5.  Eftersom pannorna är gamla och ojämnt tillverkade, har jag fått använda en slipmaskin, för att jämna till skrovligheter och partier med påväxt som inte har gått att skrubba bort.
6.  Därefter har pannan fått ligga i ett bad med Algrent Proffs, som var blandat enligt instruktionen under 1 timme. Pannan har sugit upp mycket av blandningen, så jag förväntar mig nu att helt slippa svartmögelangrepp, lavar och mossa under resten av pannornas livstid.
7.  Sist men inte minst har jag lagt tillbaka takpannan på sin ursprungliga plats på taket.

Vad är min erfarenhet av min takrengöring

Det har varit väldigt mycket jobb med denna takrengöring. Förhoppningsvis är allt jobb som jag lagt ner, värt mer än vad nya takpannor hade kostat.


Jag får glädja mig av att sannolikt har ingen annan kommit på idén att total rengöra takpannor, behandla dem med ALGRENT. Övrig plåt till taket är koppar. Jag tycker att takpannans ljusröda ton är riktigt vacker.


Nästa är ska jag börja jobba med tak nummer 2. Där är det ca 500 st takpannor, med lika mycket mossa, svartmögel, lava och gröna alger.


Med vänlig hälsning

Christer

takrengöring bäst i test

Bloggarkiv

Takrengöring. Tips från en kund som köpt ALGRENT PROFFS
Blogg ALGRENT ALGRENT Nov 15,2022 Grundlig och avancerad Takrengöring  En person ifrån Halland hörde av...
Bästa och billigast fasadtvätt gör du enkelt själv
Blogg ALGRENT ALGRENT MAJ 17,2021 Fasadtvätt fixar du enkelt och smidigt själv Tillväxten av svampar,...
Därför får du mossa på tak. Tips på hur du på sikt skyddar ditt tak
Blogg ALGRENT ALGRENT April 10,2021 Därför får du mossa på tak Mossa på tak är...