TVÄTTA ALTAN


299 kr

Spara 58%*

ALGRENT PROFFS är marknadens mest effektiva medel mot alger på trallgolv.

168 Recensioner

299 kr

Spara 58%*

235 Recensioner

235 Recensioner

TVÄTTA ALTAN

ALGRENT PROFFS är marknadens mest effektiva medel mot alger på trallgolv.

Fri Frakt

På order över 250 kr

100% Nöjd Kund Garanti

30 Dagar att testa produkt

Snabb Leverans

1-2 arbetsdagar. Du väljer mellan Postnord eller DHL.

ALGRENT erbjuder en produkt av högsta kvalitet för ditt tak. 

För dig som vill ha ett effektivt medel mot påväxt och en minimal påverkan på miljön. 

Högeffektiv

ALGRENT är effektivt mot alger, mossa, svartmögel och lavar. Det verksamma ämnet bensaltensid tränger ner i träets porer och dödar algerna omedelbart. Ger ett långtidsverkande skydd som håller.

Optimerad

Utifrån hur mycket alger som finns på trädäcket, kan du dosera ALGRENT PROFFS för att få den effektivaste behandling av trädäcket och det mest optimala resultatet. Bästa rengöring för trädäck.

Modern produkt

ALGRENT är ett modernt rengöringsmedel som är anpassat för den nordiska utemiljön. Produkten är mycket skonsam mot ytor och biologiskt nedbrytbart. Är en miljövänlig rengöring av altan och trädäck.

Biologiskt hållbar

Effekten är långtidsverkande vilket spar både tid för dig och bidrar en lägre resursanvändning. ALGRENT är även biologiskt nedbrytbart. 

Fri Frakt

100% Nöjd Kund Garanti

Snabb Leverans

ALGRENT erbjuder en produkt av högsta kvalitet för ditt trädäck. 

För dig som vill ha ett effektivt medel mot påväxt och en minimal påverkan på miljön. Högeffektiv

ALGRENT är effektivt mot alger, mossa, svartmögel och lavar. Det verksamma ämnet Bensaltensid tränger ner i träets porer och dödar algerna omedelbart. Ger ett långtidsverkande skydd som håller.

Optimerad

Utifrån hur mycket alger som finns på trädäcket, kan du dosera ALGRENT PROFFS för att få den effektivaste behandling av trädäcket och det mest optimala resultatet. Bästa rengöring för trädäck.

För effektiv tvätt av tak och fasader
Miljövänligt och biologiskt nedbrytbart

Modern produkt

ALGRENT är ett modernt rengöringsmedel som är anpassat för den nordiska utemiljön. Produkten är mycket skonsam mot ytor och biologiskt nedbrytbart. Är en miljövänlig rengöring av altan och trädäck.

Biologiskt hållbar

Effekten är långtids- verkande vilket spar både tid för dig och bidrar en lägre resursanvändning. ALGRENT är även biologiskt nedbrytbart. 

ALGRENT PROFFS

299 kr703 kr

Fraktfritt för order över 250kr

Betalningsalternativ

Betala med Swish och Klarna
Spara 58%
Bästa i test mossmedel för tak
Algrent är långtidsverkande
Algrent är långtidsverkande
Spara 58%
Bästa i test mossmedel för tak

ALGRENT PROFFS

299 kr703 kr

Fraktfritt för order över 250kr

Betalningsalternativ

Betala med Swish och Klarna

Snabb Produktfakta

För professionell tvättning av trädäck , trall och altan mot alger, mossa, lavar och svartmögel.

Är optimerad för att effektivt ta bort svår påväxt som mossa och svartmögel.

50% effektivare mot alger vid rengöring av altan eller trädäck

Långtidsverkande mot ny påväxt i upp till 5 år.

Är biologiskt nedbrytbar

1 liter koncentrat av ALGRENT PROFFS räcker upp till 100m². Ger upp till 21 liter högeffektivt rengöringsmedel.

Fakta

rengöra trädäck

Kan användas på trädäck, tralldäck, altan och trallgolv för att tvätta bort alger, mossa och svartmögel. Fungerar lika bra på betongplattor, klinkers utomhus eller kantsten för att tvätta bort alger.

ALGRENT PROFFS är ett algmedel och mossmedel för trädäck som kan användas på de flesta ytor. Rengör effektivt och ta bort alger och svartmögel på djupet i ytans porer.

ALGRENT PROFFS kan användas på de flesta material som, trä, betong, sten, tegel, puts, plast, plåt, tyg, takpapp, etternit och kompositmaterial.

För att applicera blandningen kan lågtryckspruta, borste, pensel eller roller användas.

Bleker eller påverkar ej ytor som blandningen appliceras på. Vid hög glans på ytan rekommenderas att ytan sköljs av efter max 12 timmar, pga. blandningen kan matta ytan. 

Rekommendationen är att blandningen applicerar då yttertemperaturen är mellan 0 och 25 grader samt att det är regnfritt under 12 timmar efter applicering.

Algrent Proffs innehåller skumdämande medel och är anpassat för låg- eller högtrycktrycksspruta

Åtgång

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Handledning

Förutsättningar

Ska du behandla en yta med mycket mossa, är det viktigt att ta bort (med borste eller vattenslang) stora mossklumpar innan du applicera Algrent. Anledningen är att mossan är som en svamp, och Algrent har svårt att tränga ner till mossans rötter.


Ytan som du ska behandla ska vara torr och större regnmängder ska inte förväntas de närmaste 12 timmarna. Rekommenderad yttertemperatur är mellan 0 och 25 grader, för att Algrent inte ska avdunsta för snabbt.


Utförande

1.Späds 1 del Algrent Proffs + 20 delar vatten vid normal behandling. För svår påväxt som svartmögel och stenpest, se sida "Optimal Rengöring"


2. Applicera blandningen på ytan med lågtryckspruta, borste, pensel eller roller så att det rinna lätt från ytan.


3. Efter 12 timmar har blandningen verkat klart och trängt ner i ytans porer. Påväxten är nu död.


3b. Om ytan har hög glans, rekommenderar vi att man spola av ytan efter 12 timmar, eftersom annars finns risk för att ytan mattas något.


4. Nu är allt klart. Väder och vind kommer spola bort den döda påväxten så småningom. Påväxt som mossa och lava kan ta upp till 1 år innan regnet spolar bort den.


 4b. Vill du få bort den döda påväxten tidigare, kan du spola av den behandlade ytan med vatten (trädgårdslang eller högtryckstvätt). Vänta då minst 48h efter behandlingen att göra detta.

Tips Tvätta trädäck

* Beläggningen på ett tralldäck består oftast av både smuts och påväxt. Blanda därför rengöringsmedel, exempelvis såpa i ALGRENT blandningen. Dosera rengöringsmedlet enligt förpackningen och ALGRENT enligt anvisning. Använd en vanlig skurborste och skrubba bort smutsen från tralldäcket. Skölja av tralldäcket enligt anvisningar.


*Det kan vara lockande att inte behandla en yta som inte har någon synbar påväxt. Tänk på att mycket av påväxten blir synbar först efter några år, när rotsystemet fått fäste i ytans porer. Om du inte behandla en yta kommer troligtvis påväxten först bli synbara där.


*För att ALGRENT ska ge ett optimalt resultat är det viktigt att behandlingen får verkar minst 12 timmar på ytan. Behandla därför inte ytor som är frostbelagda eller då större mängder regn förväntas komma inom 12 timmar.


*ALGRENT innehåller bensaltensid och är biologiskt nedbrytbart. Men genom att behandla ytor med ALGRENT då inte det är någon växtsäsong, slipper du skydda växter och blommor från direktkontakt med blandningen.

Säkerhetsdatablad

* Jämförelsepriset avser likande produkt med samma verksamma substanser till samma area.

Vad tycker kunderna om

ALGRENT PROFFS ?

Tusentals kunder har använt ALGRENT PROFFS de senaste 2 åren.

Baserad på 129 Recensioner

100% Nöjd Kund Garanti

Eller
För dig som har lättare påväxt att behandla. 
ALGRENT
För effektiv tvätt av tak och fasader
199 kr540 kr

Har du frågor? Titta här!

Om du inte hittar en fråga, maila oss på Info@algrent.com

Hur tvättar jag trädäck på bästa sätt?

Tvätta trädäck

Uppskatta hur mycket Alger och Svartmögel som trädäcket är angripit av. Blanda ALGRENT PROFFS enligt instruktion (se Optimal rengöring)

Spruta ut blandningen på torrt trädäck, när större regnmängder inte väntas de närmaste 12 timmarna. För enkel applicering av blandningen rekommenderas en lågtrycksspruta.


Om du har oljat eller målat trädäck, med hög glans rekommenderas att spola av trädäcket efter 12 timmar. Har du traditionellt obehandlat trädäck av impregnerat trä, behövs det inte, utan regnet kommer spola bort resterna av påväxten.

Fungerar inte vanlig såpa lika bra som ALGRENT PROFFS på trädäcket?

Tvätta altan med såpa

Nej det gör det inte.

Såpa ta bort smutsen på ytan eftersom den innehåller tensider. Men påväxt som alger och svartmögel påverkas inte alls av tensider.


När man rengör med en grövre borste och såpa, skrubbar man mekaniskt bort viss del av påväxten. Men alger finns kvar i ytans porer och kan fortsätta växa. ALGRENT tränger däremot ner i träets porer och dödar påväxten på djupet.

Varför ser inte trädäcket rent ut efter jag behandlar det med ALGRENT PROFFS?

Det är skillnad mellan smuts och påväxt som exempelvis svartmögel. 


Ibland kan det vara svårt att avgöra vilket det är. Men oftast har man både smuts och påväxt på trädäcket efter vintern.

ALGRENT PROFFS innehåller inga tensider som är en vanlig komponent i rengöringsmedel för att lösa upp smuts. 


Tips är att blanda lite såpa, när du blandar ALGRENT PROFFS, så rengör du för smutsen samtidigt. Spola av däcket med vatten efter 12 timmar, för att få bort smutsen.

Jag har betongplattor som underlag på min altan. Kan jag använda ALGRENT?

ALGRENT kan användas på betongplattor, skifferplattor och trädgårdsklinkers. Medlet skadar eller försvagar inte plattan. 


Fördelen med ALGRENT jämfört med tensidbaserade rengöringsmedel för sten, är att medlet tränger ner i stenens porer och dödar påväxten. ALGRENT ger därför en betydligt bättre långtidseffekt.

Kan vår katt gå på tralldäcket efter vi har rengjort det med ALGRENT?

JA


ALGRENT PROFFS är varken farligt för människor eller djur, och är ett godkänt medel i Sverige och EU. Vill man vara extra försiktig, kan man låta katten vänta att gå på tralldäcket tills den har torkat. Efter 7 dagar har 99% av det verksamma ämnet i ALGRENT avdunstat från träets yta. 

Är ALGRENT ett vanligt Terrasstvättmedel?

Rengöring altan

Nej.

De allra flesta terasstvättmedel innehåller endast tensider. Tensider är effektiva mot smuts, men har ingen effekt mot alger och svartmögel. ALGRENT innehåller Bensaltensid, som tränger ner i ytans porer och desinficera (dödar) alger och svartmögel.

Kan man använda ättika istället för ALGRENT?

Alger på trädäck

NEJ

Ättika dödar inte alger, mossa och svartmögel, utan påverkar kortsiktigt PH-värdet i miljön där påväxten finns. Detta hämmar tillväxten av ny påväxt, men efter någon månad är effekten borta.


Många borsta ytan efter man behandlat den med ättika. Det som man gör då är att mekaniskt ta bort påväxten på ytan och kortsiktigt bromsar tillväxten av nya alger. Men på djupet, i materialets porer finns algerna kvar.

Vad innebär 100% nöjd garantin?

ALGRENT är säkra på att du kommer bli 100% nöjd. Därför får du 30 dagar att testa produkten. Om du inte skulle bli nöjd och mer än 90% av innehållet är kvar, har du möjlighet att skicka tillbaka varan.

ALGRENT ersätter dig till 100%, förutom returfrakten som du själv står för.

Produkter från ALGRENT

OPTIMAL
ALGRENT
För enklare påväxt
Räcker upp till 80 kvm*
199 kr540 kr

POPULÄRAST

ALGRENT PROFFS
Mot svår påväxt
Räcker upp till 100 kvm*
299 kr703 kr

BÄSTA VALET

2st ALGRENT PROFFS
För professionell sanering. Räcker upp till 200 kvm*
Mossmedel tak bäst i test
598 kr1 406 kr

*Åtgång av Algrent Proffs och Algrent utifrån olika påväxt

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Medel mot mossa och alger
Kontakta oss
 • Effektiv Bensaltensid
  Bjurögatan 43, 211 24 Malmö
 • Takrengöring som fungerar
  Info@Algrent.com
 • Effektiv Bensaltensid
  0760-33 92 75 (Vardagar 08.00-17.00)
Prenumerera på ALGRENTs nyhetsbrev och få information om våra erbjudande 


ALGRENT
ALGRENT
För enklare påväxt 
Räcker upp till 80 kvm*
199 kr540 kr

BÄSTA VALET

2st ALGRENT
PROFFS
För professionell sanering
Räcker upp till 200 kvm*
Mossmedel tak bäst i test
598 kr1 406 kr

POPULÄRAST

ALGRENT
PROFFS
Mot svår påväxt
Räcker upp till 100 kvm*
299 kr703 kr

* Åtgång av ALGRENT utifrån olika påväxt

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Medel mot mossa och alger
 • Effektiv Bensaltensid
  Bjurögatan 43, 211 24 Malmö
 • Takrengöring som fungerar
  Info@Algrent.com
 • Effektiv Bensaltensid
  0760-33 92 75 (Vardagar 08.00-17.00)
Prenumerera på ALGRENTs nyhetsbrev och få information om våra erbjudande