TVÄTTA FASAD

Ta bort Svartmögel Effektivt

ALGRENT PROFFS är marknadens mest effektiva FASADTVÄTT

168 Recensioner

299 kr

Spara 58%*

TVÄTTA FASAD

Ta bort Svartmögel Effektivt

ALGRENT PROFFS är marknadens mest effektiva FasadTvätt vid rengöring av husfasader.

299 kr

Spara 58%*

235 Recensioner

235 Recensioner

Fri Frakt

På order över 250 kr

100% Nöjd Kund Garanti

30 Dagar att testa produkt

Snabb Leverans

1-2 arbetsdagar. Du väljer mellan Postnord eller DHL.

ALGRENT erbjuder en produkt av högsta kvalitet för din Fasad. 

För dig som vill ha ett effektivt medel mot påväxt och en minimal påverkan på miljön. 

Högeffektiv

ALGRENT är effektivt mot alger, mossa, svartmögel och lavar när du tvättar fasad. Det verksamma ämnet bensaltensid tränger ner i ytans porer och dödar algerna omedelbart. Ger ett långtidsverkande skydd som håller.

Optimerad

Utifrån hur mycket alger som finns på fasaden, kan du dosera ALGRENT PROFFS för att få den effektivaste behandling av och det mest optimala resultatet. Bästa rengöring för tegel, träfasad eller putsad fasad.

Modern produkt

ALGRENT är ett modernt rengöringsmedel som är anpassat för den nordiska utemiljön. Produkten är mycket skonsam mot ytor och biologiskt nedbrytbart. Är en miljövänlig rengöring och tvätt av fasader.

Biologiskt hållbar

Effekten är långtidsverkande vilket spar både tid för dig och bidrar en lägre resursanvändning. ALGRENT är även biologiskt nedbrytbart.  

Fri Frakt

100% Nöjd Kund Garanti

Snabb Leverans

ALGRENT erbjuder en produkt av högsta kvalitet för din fasad. 

För dig som vill ha ett effektivt medel mot påväxt och en minimal påverkan på miljön. Högeffektiv

ALGRENT är effektivt mot alger, mossa, svartmögel och lava när du tvättar fasad. Det verksamma ämnet bensaltensid tränger ner i ytans porer och dödar algerna omedelbart. Ger ett långtidsverkande skydd som håller.

Optimerad

Utifrån hur mycket alger som finns på fasaden, kan du dosera ALGRENT PROFFS för att få den effektivaste behandling av och det mest optimala resultatet. Bästa rengöring för tegel, träfasad eller putsad fasad.

Professionell alg- och mögeltvätt
Miljövänligt och biologiskt nedbrytbart.

Modern produkt

ALGRENT är ett modernt rengöringsmedel som är anpassat för den nordiska utemiljön. Produkten är mycket skonsam mot ytor och biologiskt nedbrytbart. Är en miljövänlig rengöring och tvätt av fasader.

Biologiskt hållbar

Effekten är långtids- verkande vilket spar både tid för dig och bidrar en lägre resursanvändning. ALGRENT är även biologiskt nedbrytbart. 

ALGRENT PROFFS

299 kr703 kr

Fraktfritt för order över 250kr

Betalningsalternativ

Betala med Swish och Klarna
Spara 58%
Bästa i test mossmedel för tak
Algrent är långtidsverkande
Algrent är långtidsverkande
Spara 58%
Bästa i test mossmedel för tak

ALGRENT PROFFS

299 kr703 kr

Fraktfritt för order över 250kr

Betalningsalternativ

Betala med Swish och Klarna

Snabb Produktfakta

För professionell tvättning och rengöring av träfasad, putsad fasad eller tegel mot alger, mossa, lavar och svartmögel.

Är optimerad för att effektivt ta bort svår påväxt som mossa och svartmögel.

50% effektivare mot alger vid rengöring av fasad

Långtidsverkande mot ny påväxt i upp till 5 år.

Är biologiskt nedbrytbar

1 liter koncentrat av ALGRENT PROFFS räcker upp till 100m². Ger upp till 21 liter högeffektivt rengöringsmedel.

Fakta

Kan användas på träfasad, putsad fasad och tegelfasad för att tvätta bort alger, lavar, mossa och svartmögel. Fungerar lika bra vindskivor och snickerier i både trä, plåt och plast.

ALGRENT PROFFS är en alg- och mögeltvätt för fasad som kan användas på de flesta ytor. Rengör effektivt och ta bort alger och svartmögel på djupet i ytans porer.

ALGRENT PROFFS kan användas på de flesta material som, trä, betong, sten, tegel, puts, plast, plåt, tyg, takpapp, etternit och kompositmaterial.

För att applicera blandningen kan lågtryckspruta, borste, pensel eller roller användas.

Bleker eller påverkar ej ytor som blandningen appliceras på. Vid hög glans på ytan rekommenderas att ytan sköljs av efter max 12 timmar, pga. blandningen kan matta ytan. 

Rekommendationen är att blandningen appliceras då yttertemperaturen är mellan 0 och 25 grader samt att det är regnfritt under 12 timmar efter applicering.

Algrent Proffs innehåller skumdämande medel och är anpassat för låg- eller högtrycktrycksspruta

Åtgång

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest

Handledning

Förutsättningar

Ska du behandla en yta med mycket mossa, är det viktigt att ta bort (med borste eller vattenslang) stora mossklumpar innan du applicera Algrent. Anledningen är att mossan är som en svamp, och Algrent har svårt att tränga ner till mossans rötter.


Ytan som du ska behandla ska vara torr och större regnmängder ska inte förväntas de närmaste 12 timmarna. Rekommenderad yttertemperatur är mellan 0 och 25 grader, för att Algrent inte ska avdunsta för snabbt.


Utförande

1.Späds 1 del Algrent Proffs + 20 delar vatten vid normal behandling. För svår påväxt som svartmögel och stenpest, se sida "Optimal Rengöring"


2. Applicera blandningen på ytan med lågtryckspruta, borste, pensel eller roller så att det rinna lätt från ytan.


3. Efter 12 timmar har blandningen verkat klart och trängt ner i ytans porer. Påväxten är nu död.


3b. Om ytan har hög glans, rekommenderar vi att man spola av ytan efter 12 timmar, eftersom annars finns risk för att ytan mattas något.


4. Nu är allt klart. Väder och vind kommer spola bort den döda påväxten så småningom. Påväxt som mossa och lava kan ta upp till 1 år innan regnet spolar bort den.


 4b. Vill du få bort den döda påväxten tidigare, kan du spola av den behandlade ytan med vatten (trädgårdslang eller högtryckstvätt). Vänta då minst 48h efter behandlingen att göra detta.

Tips Rengöra och Tvätta Fasad

*Oftast är den norra delen av fasaden mer angripen av påväxt än den södra delen. Börja därför med den norra sidan och ha en något högre koncentration av ALGRENT PROFFS. Späd därefter ut blandningen med ytterligare vatten och fortsätt med den södra delen. Läs mer om hur du gör den bästa och billigast fasadtvätt gör du enkelt själv.


*Det kan vara lockande att inte behandla en yta som inte har någon synbar påväxt. Tänk på att mycket av påväxten blir synbar först efter några år, när rotsystemet fått fäste i ytans porer. Om du inte behandla en yta kommer troligtvis påväxten först bli synbara där.


*För att ALGRENT ska ge ett optimalt resultat är det viktigt att behandlingen får verkar minst 12 timmar på ytan. Behandla därför inte ytor som är frostbelagda eller då större mängder regn förväntas komma inom 12 timmar.


*ALGRENT är biologiskt nedbrytbart. Men genom att behandla ytor med ALGRENT då inte det är någon växtsäsong, slipper du skydda växter och blommor från direktkontakt med blandningen.

Säkerhetsdatablad

* Jämförelsepriset avser likande produkt med samma verksamma substanser till samma area.

Vad tycker kunderna om

ALGRENT PROFFS ?

Tusentals kunder har använt ALGRENT PROFFS de senaste 2 åren.

Baserad på 129 Recensioner

100% Nöjd Kund Garanti

Eller
För dig som har lättare påväxt att behandla. 
ALGRENT
Professionell alg- och mögeltvätt
199 kr540 kr
Har du frågor? Titta här!

Om du inte hittar en fråga, maila oss på Info@algrent.com

Kan man tvätta fasad med högtryckstvätt?

Fasadtvätt

Fördelen är att det är enkelt och går snabbt. Nackdelen är att du trycker in vatten bakom fasaden, som kan ge permanenta fuktskador på fasaden samt att alger, lava och svartmögel finns kvar i ytans porer. 1 år senare är alger, lava och svartmögel tillbaka på fasaden i oförminskad mängd.

Om du vill ha ett bättre resultat och mindre arbete under en 5 års period, ska du använda ALGRENT.

1. Blanda enligt instruktion och applicera blandningen med hjälp av en lågtrycksspruta.

2. Låt blandningen verka i minst 24 timmar.

3. Spola av fasaden och den döda påväxten med en trädgårdsslang.

4. Nu har du en fasad som kommer vara fri från alger, lava och svartmögel i upp till 5 år.

Kan man tvätta fasad med Yes diskmedel?

Självklart kan du använda ett diskmedel, men det kommer inte ge någon långtidseffekt för att få bort algerna och annan påväxt på fasaden. Skrubbar du fasaden med en borste kommer du mekaniskt ta bort de ytliga algerna, men inte de i ytans porer.


Diskmedel innehåller tensider och är bra på att lösa fett och smuts. Fasaden blir ren från smuts, men påverkar inte alger, svartmögel eller mossa. Mängden alger kommer 1 år senare vara lika stor.


ALGRENT tränger ner i ytans porer och dödar algerna på djupet. Detta ger en långtidseffekt som fördröjer nya alger i upp till 5 år.

Hur får man bort svartmögel på fasaden?

Ta bort svartmögel

Svartmögel är den svåraste påväxten att få bort. Tydligast är det på vita vindskivor och andra snickerier, men kan finns överallt på fasaden. Är lätt att förväxla med vanlig smuts. Om svartmöglet får sitta länge tenderar det att ”krypa under färgen”, vilket försvårar det ytterligare att tvätta bort.


Vi rekommenderar att man använder sig av ALGRENT PROFFS och blandar till en 3% lösning. Dvs 1 del Algrent och 10 delar vatten. Om det finns områden där "svartmöglet trängt under färgen" är rekommendationen att utföra det 2 gånger med 6 månaders mellanrum, exempelvis vår och höst. Då får man en ordentligt desinficerad yta som kommer hålla borta svartmöglet i upp till 5 år.

Vad kan man använda som målartvätt?

Tvätta fasad innan målning

Om du ska målar om fasaden är ALGRENT PROFFS den perfekta målartvätten. Dels tar du bort alger och svartmögel innan målning och dels mattas ytan så att den nya färgen fäster bättre.


1. Blanda ALGRENT PROFFS till en 6% lösning, dvs för 1 + 5 delar vatten för att blandningen ska ge en mattande effekt på ytan.

2. Applicera på blandningen på fasaden.

3. Låt blandningen sitta på minst 48 timmar. Därefter spola bort resterna av mossa, alger och svartmögel från fasaden med en vattenslang. Använd ej högtryckstvätt då det är risk för vattnet tränger in bakom fasaden.

4. Vänta därefter ytterligare minst 48 timmar, innan du påbörja målningen av fasaden.

Hur tvättar man en fasad av eternit?

ALGRENT fungerar utmärkt på eternitfasader och tränger ner djupt ner i den porösa plattan och dödar påväxten. När man rengör eternitplattor ska man vara försiktig med rengöringen eftersom plattan innehåller asbest. Använd därför inte högtryckstvätt eller en borste för att få bort lava, alger och mossa från fasaden.


Spruta på blandningen och låt den verka i minst 48 timmar. Därefter är all påväxt död, men sitter kvar tills, väder och vind spolat ytan ren. Om du vill påskynda denna process, spolar du av eternitfasaden med en vanlig trädgårdsslang.

Hur får man bort svartmögel på vinden?

ALGRENT är avsett för att användas utomhus, men kan även användas inomhus. Det viktigaste är att ha bra ventilation under tiden du applicerar blandningen, använder andningsskydd och att ingen vistas i det behandlade utrymmet på 1 vecka.


1. Sätt upp någon form av mindre fläkt på vinden, någon timme innan du ska rengöra. På så sätt har du etablerat ett luftflöde och en ventilation på vinden.

2. Blanda en 3% lösning och applicera blandningen med en lågtrycksspruta på ytan. Är ytan stor, delar du upp den i flera delar, som du gör med 1 veckas mellanrum. Stäng av fläkten mellan tillfällena.

3. Efter 24 timmar har svartmöglet dött och efter ca 1 vecka har blandningen avdunstat från ytan, och man kan vistas i utrymmet igen. Ingen avspolning behövs.

Hur tvättar jag en putsad fasad?

Tvätta putsad fasad

På en putsad fasad är alger och lava den vanligaste påväxten och är relativt lätta att få bort. Om du inte har tvättat din vita fasad på länge, rekommenderar vi att du blanda i lite såpa (innehåller tensider) i blandningen för att lösgöra smutsen samtidigt.


1. Blanda enligt instruktion.

2. Spruta på blandningen på fasaden. Tänk på att blöta ytan ordentligt, Åtgången blir något högre än för en träfasad, ca 0,4 liter/m2.

3. Låt ALGRENT verka i minst 24 timmar.

4. Om du vill att den döda påväxten ska försvinna direkt, får du spola av ytan. Annars kommer den döda lavan sitta kvar i upp till 1 år, innan regnet spolar bort den.

Hur tar man bort rödalger på min putsade fasad?

Det finns svart, röda och gröna alger som sätter kan sätta sig på fasaden. Rödalger tenderar att sätta sig djupare i fasaden än gröna alger.


Att behandla en fasad med röda alger görs på samma sätt som gröna alger. Men eftersom de sitter djupare är vår rekommendation att behandla ytan 2 gånger med 6 månaders mellanrum.


Eftersom du har en putsad fasad, kan du använda en högtryckstvätt för att spola bort de döda algresterna efter behandling.

Hur tvättar jag en tegelfasad?

Den vanligaste påväxten på en tegelfasad eller en putsad fasad är alger och lava. När du rengjort teglet med ALGRENT kommer färgskiftningarna i teglet blir mindre eftersom påväxten försvinner.


Blanda ALGRENT enligt instruktion och applicera blandningen med hjälp av en lågtryckspruta. Tänk på att ytan ska bli ordentligt blöt. Eftersom tegel är poröst, kommer åtgången vara ca 0,4 liter/m2. Låt blandningen verka på teglet i minst 24 timmar. Spola därefter eventuellt av ytan med vatten för att snabbt få bort den döda påväxten.

Hur får jag bort alger på fasaden?

Tvätta tegelfasad

Gröna lager är det vanligaste påväxten på fasader. Om du ska måla om fasaden är det mycket viktigt att du få bort algerna innan du målar på ny färg. Annars finns dom kvar och du kommer sprida dessa mikroskopiska sporer med din målarpensel över hela fasaden


Fördelen med gröna alger är att de är relativt lätta att få bort. Använd ALGRENT eller ALGRENT PROFFS för att neutralisera algerna på fasaden och se framemot en fasad som är fri från alger i upp till 5 år.

Produkter från ALGRENT

OPTIMAL
ALGRENT
För enklare påväxt
Räcker upp till 80 kvm*
199 kr540 kr

POPULÄRAST

ALGRENT PROFFS
Mot svår påväxt
Räcker upp till 100 kvm*
299 kr703 kr

BÄSTA VALET

2st ALGRENT PROFFS
För professionell sanering. Räcker upp till 200 kvm*
Mossmedel tak bäst i test
598 kr1 406 kr

*Åtgång av Algrent Proffs och Algrent utifrån olika påväxt

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Medel mot mossa och alger
Kontakta oss
 • Effektiv Bensaltensid
  Bjurögatan 43, 211 24 Malmö
 • Takrengöring som fungerar
  Info@Algrent.com
 • Effektiv Bensaltensid
  0760-33 92 75 (Vardagar 08.00-17.00)
Prenumerera på ALGRENTs nyhetsbrev och få information om våra erbjudande 


ALGRENT
ALGRENT
För enklare påväxt 
Räcker upp till 80 kvm*
199 kr540 kr

BÄSTA VALET

2st ALGRENT
PROFFS
För professionell sanering
Räcker upp till 200 kvm*
Mossmedel tak bäst i test
598 kr1 406 kr

POPULÄRAST

ALGRENT
PROFFS
Mot svår påväxt
Räcker upp till 100 kvm*
299 kr703 kr

* Åtgång av ALGRENT utifrån olika påväxt

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Medel mot mossa och alger
 • Effektiv Bensaltensid
  Bjurögatan 43, 211 24 Malmö
 • Takrengöring som fungerar
  Info@Algrent.com
 • Effektiv Bensaltensid
  0760-33 92 75 (Vardagar 08.00-17.00)
Prenumerera på ALGRENTs nyhetsbrev och få information om våra erbjudande