KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

Tillämpning och konsumentskydd

De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med SG Vikens KB, organisationsnummer 969794-8868, nedan kallat ALGRENT. För att tillvarata dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.algrent.com


Integritetspolicy

Det viktigt att du alltid känner dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Med hjälp av vår integritetspolicy vill vi visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som konsument att förstå hur vi behandlar dina personuppgifter.


Köpinformation

Din order skickas från vårt lager i Malmö. Ändringar och tillägg måste göras innan din order behandlas och skickas från oss. Om du upptäcker eventuella felaktigheter på din order är det därför viktigt att du omgående kontaktar oss på order@algrent.com för att om möjligt ändra din order.


Priser

Samtliga priser anges inklusive moms. Eventuella avgifter för frakt och fakturaavgifter kan tillkomma, vilket i sådana fall framgår i kassan. Efter att en beställning bekräftats kan pris endast ändras på grund av omständigheter som vi inte råder över (t.ex. krig, naturkatastrofer m.m.) samt vid uppenbara felaktigheter i det angivna priset.


Återbetalningspolicy, Ångerrätt och Returer

Du alltid fjorton (14) dagars ångerrätt (gäller ej företag). Vill du under denna tid returnera en vara för byte eller återköp, kontaktar du oss på order@algrent.com för hanteringen. Produkter är plomberade med en säkerhetsring, vilken ska var obruten för att ångerrätten ska gälla.


Returnerar du en oanvänd produkt, med en obruten säkerhetsring inom 14 dagar återbetalas hela beloppet minus fraktkostnaden. Vid ångerrätt/öppet köp ersätter vi inte fraktkostnader tillbaka till oss och ansvaret att försändelsen når oss ligger hos dig som kund. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. Vid defekt förpackning eller uppenbar åverkan på produkten kommer prisavdrag att ske på minst 30% av produktens värde och kan i vid betydande åverkan nekas återköp. Du står själv för portokostnaden vid retur.


Reklamation

Reklamation till ALGRENT ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom tolv (12) månader från det att varan mottagits. Kontakta ALGRENT på order@algrent.com innan skickar tillbaka varan för fri returfrakt av reklamationen.

Felaktiga reklamationer debiteras med minimum 249 kr inkl. moms upp till den faktiska hanteringskostnaden.

Ansvaret för att försändelsen når oss ligger på dig som kund. Vi står för returfraktkostnaden (Gäller ej företag och ej spårbart) för godkända reklamationer, önskar du skicka spårbart så får du som kund stå för returkostnaden.


Betalningsalternativ

Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.


• Få alltid hem varan innan du betalar

• Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet

• Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter

• Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura

• Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad

• En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp

• Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång


Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.


Leveransvillkor

Normal leveranstid är cirka 1-3 arbetsdagar på lagerförda varor. Under högsäsong och andra tillfällen med ovanligt hög belastning kan det ta något längre tid. Du finner information kring aktuell lagerstatus för varje produkt på vår hemsida. Meddelande om eventuella avvikelser från den normala leveranstiden eller informationen på hemsidan får du i samband med orderbekräftelsen, alternativt i efterhand via separat email. Du har då givetvis rätt att avstå, alternativt ändra din beställning. Vi kan inte erbjuda någon ersättning på grund av en leveransförsening. 

Skulle någon av produkterna du beställt ha en avsevärd längre leveranstid än övriga produkter på din order kan vi i vissa fall dela din beställning. Som kund behöver du aldrig betala mer än den ursprungliga frakten.


Outlösta paket/fel angiven adress

Försändelser som levereras till utlämningsställe ligger där i 14 dagar innan de returneras tillbaka till oss. För försändelser som ej är utlösta och kommer i retur till oss debiteras en avgift f n 199 kr inklusive moms för att täcka ALGRENT:s transport- och administrationskostnader. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Om vi får tillbaka försändelsen pga. okänd adress eller att du är avflyttad så debiterar vi 59 kr för att täcka hanteringskostnaden.


Leveranssätt & ansvar

ALGRENT erbjuder leverans med Postnord och DHL. Du väljer transportör och utlämningsställe i samband med betalning av varan.

Din beställning levereras till det valde utlämningsstället. Du kommer att få en avisering via antingen SMS eller post-avi. Vi rekommenderar att du fyller i ditt mobilnummer för SMS-avisering i kassan för kortast möjliga leveranstid. 

För att kunna lösa ut paketet krävs det att du har med dig giltig legitimation. Ett postpaket ligger kvar hos postombudet i 14 dagar från ankomstdatumet.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.


Frakt

Fraktkostnaden är 49kr när det totalt ordervärde understiger 250kr. Om ordervärdet överstiger 250kr skickas varorna fraktfritt till dig med DHL.


Ansvar vid skada

ALGRENT kan ej krävas eller hållas ansvariga ekonomiskt eller juridiskt för skador på som uppstår vid användandet av produkten, oavsett orsak eller anledning. ALGRENT kan ej heller krävas på ersättning för reparationer som resulterar i merarbete eller kostnader som uppkommer på grund av defekt produkt eller försenade leveranser.


Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

När du handlar hos oss anger du personuppgifter så som namn, adress, emailadress, telefonnummer och i vissa fall även personnummer. Denna information behöver vi för att leverera varan till dig, men även för hantering av reklamationer.


Personuppgiftsansvarig är vi, SG Vikens KB, 969794-8868, Bjurögatan 43, 211 43 Malmö, Sverige, som behandlar personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Behandling av uppgifterna kan ske av oss eller av någon av våra samarbetspartners. Syftet med denna behandling är att kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund samt informera om erbjudanden. Personuppgifterna behandlas också inom ramen för marknads- och kundanalyser, som utgör underlag för marknadsföring, metod- och affärsutveckling, och för att fullfölja det som krävs av oss enligt lag.


För att kunna upprätthålla en god servicenivå gentemot dig som kund dokumenterar vi all kundkommunikation. Du har rätt att på begäran ta del av dessa uppgifter. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta åligger det oss att vidta rättelseåtgärder.


Pris- och produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig ALGRENT rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är ALGRENT inte skyldig att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.


Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Algrent.com ger du även ALGRENT rätten att publicera de på hemsidan samt i andra kanaler och medier. ALGRENT förbehåller sig rätten att publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.


Massbeställningar

Vi förbehåller oss rätten att stoppa och kreditera massbeställningar eller beställningar från återförsäljare.


Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.