MOSSA PÅ TAKET ?

ALGRENT PROFFS är marknadens mest effektiva medel mot mossa.

299 kr

Spara 58%*

235 Recensioner

235 Recensioner

*Jämfört med liknande produkter med

samma verksamma ämne

Fri Frakt

På order över 250 kr

100% Nöjd Kund Garanti

30 Dagar att testa produkt

Snabb Leverans

1-2 arbetsdagar. Du väljer mellan Postnord eller DHL.

ALGRENT erbjuder en produkt av högsta kvalitet för ditt tak. 

För dig som vill ha ett effektivt medel mot påväxt och en minimal påverkan på miljön. 

Högeffektiv

Ta bort mossa från tak

ALGRENT är effektivt mot alger, mossa, svartmögel och lavar. Det verksamma ämnet Bensaltensid desinficerar ytan och dödar mossan omedelbart när du tvättar taket.

Optimerad

Utifrån hur mycket mossa som finns på taket, kan du dosera ALGRENT PROFFS för att få den effektivaste behandlingen av taket och det mest optimala resultatet. Bästa tvätten mot mossa på tak.

Modern produkt

ALGRENT är ett modernt rengöringsmedel som är anpassat för den nordiska utemiljön. Produkten är mycket skonsam mot ytor och biologiskt nedbrytbart. Mycket effektiv tak tvätt.

Biologiskt hållbar

Effekten är långtidsverkande vilket spar både tid för dig och bidrar en lägre resursanvändning. ALGRENT är även biologiskt nedbrytbart. 

MOSSA PÅ TAKET

ALGRENT PROFFS är marknadens mest effektiva medel mot mossa.

168 Recensioner

299 kr

Spara 58%*

235 Recensioner

Fri Frakt

100% Nöjd Kund Garanti

Snabb Leverans

ALGRENT erbjuder en produkt av högsta kvalitet för ditt tak. 

För dig som vill ha ett effektivt medel mot påväxt och en minimal påverkan på miljön. Högeffektiv

Ta bort mossa från tak

ALGRENT är effektivt mot alger, mossa, svartmögel och lavar. Det verksamma ämnet Bensaltensid desinficera ytan och dödar mossan omedelbart när du tvättar taket.

Optimerad

Utifrån hur mycket mossa som finns på taket, kan du dosera ALGRENT PROFFS för att få den effektivaste behandling av taket och det mest optimala resultatet. Bästa tvätten mot mossa på tak.

Professionell alg- och mögeltvätt
Miljövänligt och biologiskt nedbrytbart

Modern produkt

ALGRENT är ett modernt rengöringsmedel som är anpassat för den nordiska utemiljön. Produkten är mycket skonsam mot ytor och biologiskt nedbrytbart. Mycket effektiv tak tvätt.

Biologiskt hållbar

Effekten är långtids- verkande vilket spar både tid för dig och bidrar en lägre resursanvändning. ALGRENT är även biologiskt nedbrytbart. 

ALGRENT PROFFS

299 kr703 kr

Fraktfritt för order över 250kr

Betalningsalternativ

Betala med Swish och Klarna
Spara 58%
Bästa i test mossmedel för tak
Algrent är långtidsverkande
Algrent är långtidsverkande
Spara 58%
Bästa i test mossmedel för tak

ALGRENT PROFFS

299 kr703 kr

Fraktfritt för order över 250kr

Betalningsalternativ

Betala med Swish och Klarna

Snabb Produktfakta

Professionell rengöring av tak mot alger, mossa, lavar och svartmögel.

Är optimerad för att effektivt ta bort svår påväxt som mossa och svartmögel.

50% effektivare mot mossa vid rengöring av tak.

Långtidsverkande mot ny påväxt i upp till 5 år.

Är biologiskt nedbrytbar

1 liter koncentrat av ALGRENT PROFFS räcker upp till 100m². Ger upp till 21 liter högeffektivt rengöringsmedel.

Fakta

medel mot mossa på tak

Kan användas på takpannor, tegelpannor, taktegel, takpapp, betongpannor, eternittak, plåttak, plasttak och kanalplast för att tvätta bort mossa och alger på taket. Fungerar lika bra på vindskivor och snickerier för att tvätta bort svartmögel och alger.

ALGRENT PROFFS är ett algmedel och mossmedel för tak som kan användas på de flesta ytor. Rengör effektivt och ta bort mossa och alger på djupet i ytans porer.

ALGRENT PROFFS kan användas på de flesta material som, trä, betong, sten, tegel, puts, plast, plåt, tyg, takpapp, etternit och kompositmaterial.

För att applicera blandningen kan lågtryckspruta, borste, pensel eller roller användas.

Bleker eller påverkar ej ytor som blandningen appliceras på. Vid hög glans på ytan rekommenderas att ytan sköljs av efter max 12 timmar, pga. blandningen kan matta ytan. 

Rekommendationen är att blandningen applicerar då yttertemperaturen är mellan 0 och 25 grader samt att det är regnfritt under 12 timmar efter applicering.

Algrent Proffs innehåller skumdämande medel och är anpassat för låg- eller högtrycktrycksspruta

Åtgång

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Handledning

Förutsättningar

Om du har mycket mossa på taket, är det viktigt att ta bort (med borste eller vattenslang) stora mossklumpar innan du applicera Algrent. Anledningen är att mossan är som en svamp, och Algrent har svårt att tränga ner till mossans rötter.


Ytan som du ska behandla ska vara torr och större regnmängder ska inte förväntas de närmaste 12 timmarna. Rekommenderad yttertemperatur är mellan 0 och 25 grader, för att Algrent inte ska avdunsta för snabbt.


Utförande

1.Späds 1 del Algrent Proffs + 20 delar vatten vid normal behandling. För svår påväxt som svartmögel och stenpest, se sida "Optimal Rengöring"


2. Applicera blandningen på ytan med lågtryckspruta, borste, pensel eller roller så att det rinna lätt från ytan.


3. Efter 12 timmar har blandningen verkat klart och trängt ner i ytans porer. Påväxten är nu död.


3b. Om ytan har hög glans, rekommenderar vi att man spola av ytan efter 12 timmar, eftersom annars finns risk för att ytan mattas något.


4. Nu är allt klart. Väder och vind kommer spola bort den döda påväxten så småningom. Påväxt som mossa och lava kan ta upp till 1 år innan regnet spolar bort den.


 4b. Vill du få bort den döda påväxten tidigare, kan du spola av den behandlade ytan med vatten (trädgårdslang eller högtryckstvätt). Vänta då minst 48h efter behandlingen att göra detta.

Tips Tvätta tak

* Oftast är taket mot norr mer angripet av mossa än det mot söder och behöver en högre koncentration av ALGRENT. Börja med taket mot norr och gör det klart. Späd sedan ut blandningen med vatten när du ska behandla det mindre angripna taket.

* En bra lågtrycksspruta koster några hundralappar och finns på de flesta byggvaruhus. Eftersom ytan på ett tak oftast är uppåt 200m2 är det välinvesterade pengar för att underlätta arbetet på taket.

* Det kan vara lockande att inte behandla en yta på taket som inte har någon synbar påväxt. Tänk på att mycket av påväxten blir synbar först efter några år, när rotsystemet fått fäste i ytans porer. Om du inte behandla en yta kommer troligtvis påväxten först bli synbara där.

* För att ALGRENT ska ge ett optimalt resultat är det viktigt att behandlingen får verkar minst 12 timmar på ytan. Behandla därför inte ytor som är frostbelagda eller då större mängder regn förväntas komma inom 12 timmar.

* ALGRENT är biologiskt nedbrytbart. Men genom att behandla ytor med ALGRENT då inte det är någon växtsäsong, slipper du skydda växter och blommor från direktkontakt med blandningen.

Säkerhetsdatablad

* Jämförelsepriset avser likande produkt med samma verksamma substanser till samma area.

Vad tycker kunderna om 

ALGRENT PROFFS ?

Tusentals kunder har använt ALGRENT PROFFS de senaste 2 åren.

Baserad på 129 Recensioner

100% Nöjd Kund Garanti

2 st
ALGRENT PROFFS
Mossmedel tak bäst i test
Spara ännu mer
(totalt 808kr*)
Spara ännu mer
(totalt 808kr*)

Ett normalstort 1.5 plans hus på 150 kvm, har mellan 140-160 kvm takyta. Köper du 2st Algrent Proffs räcker det upp till 200 kvm takyta.

Du får ett vackert tak, fritt från mossa och alger i upp till 5 år, och en granne som kommer beundra ditt tak.

598 kr1 406 kr
Eller
För dig som har lättare påväxt att behandla. 
ALGRENT
För effektiv tvätt av tak och fasader.
199 kr540 kr

Har du frågor? Titta här!

Om du inte hittar en fråga, maila oss på Info@algrent.com

Vilken årstid är bäst att behandla taket?

Tvätta tak

Både den kort- och långsiktiga effekten av ALGRENT PROFFS påverkas inte av vilken årstid du utför jobbet. Det viktigast är temperatur över 0 grader och regnfritt i 12 timmar när du tvätta tak.

Vi rekommenderar även att inte spruta på blandningen när ytan på taket är för varm (max 25 grader), eftersom då avdunstar det verksamma ämnet i ALGRENT snabbare.

Mina vindskivor är hårt angripna av Svartmögel. Hur ska jag göra?

Svartmögel är den tuffaste påväxten att få bort. Vi rekommenderar att man använder sig av Algrent Proffs och blandar till en 3% lösning. Dvs 1 del Algrent och 10 delar vatten.

Om det finns områden där "svartmöglet nästan trängt in i färgen" är rekommendationen att utföra det 2 gånger med 6 månaders mellanrum.

Kan jag använda ALGRENT på papptak och asbestpannor?

Absolut

ALGRENT försvagar eller fräter inte på materialet. Dessa typer av takbeläggning har lågt glansvärde och därför är avspolning av taket inte nödvändigt efter 12 timmar när du tvätta tak. Låt regnet göra jobbet.

Vad behöver jag för utrustning för att tvätta taket?

Det som du behöver är ALGRENT PROFFS och vatten. Sen kan du välja hur du ska applicera blandningen på taket. Borste, roller, pensel eller lågtryckspruta fungera alldeles utmärkt att tvätta tak.

Vår rekommendation är att investerar i en lågtrycksspruta om det är en större yta du ska behandla.

Hur ska jag blanda ALGRENT PROFFS?

Blanda enligt instruktionerna och skaka behållaren lätt, så att blandningen blir homogen.

Du kan tillsätta exempelvis lite såpa till blandningen om du vill rengöra ytan från smuts samtidigt.

Blir det bättra att blanda i mindre vatten?

Nej det gör det inte.

En koncentration av mer än 3% av Bensaltensid gör inte resultat bättre eller mer långtidsverkande. Risken ökar bara att ytan som du behandlar blir påverkad av ALGRENT PROFFS korrosiva egenskaper.

På vårt uterum har vi ett transparant kanalplasttak som är angripet av alger. Kan jag rengöra med ALGRENT?

Mossa på tak bensaltensid

Självklart

ALGRENT påverkar inte plasten eller få den att åldras (gulnar) fortare. Blanda ALGRENT enligt instruktion och låt behandling sitta på max 12 timmar. Spolar därefter av ALGRENT med vatten, för behålla kanalplastens glansvärde.

Fungerar ALGRENT PROFFS på plåttak?

Ja

På själva plåtytan är porerna väldigt små, men det verksamma ämnet i ALGRENT binder mot ytan och dödar påväxten. Om plåttaket är högblankt är rekommendationen att spola av Algrent efter 12 timmar, eftersom det kan matta ytan. Är det matt plåttak behöver du inte göra någon avspolning.

Kan jag behandla mitt tak på vintern?

Vi rekommenderar att man använder ALGRENT när temperaturen är över 0 grader hela dygnet, och när större regnmängder inte väntas de närmaste 12 timmarna. Effekten av ALGRENT är densamma, oavsett om det är 1 eller 25 grader

Tänk på att försvara flaskan frostfritt, för att undvika läckage.

Vad är skillnaden mellan ALGRENT och ALGRENT PROFFS?

ALGRENT PROFFS är anpassad för svårare påväxt eller då du har en högre koncentration av påväxt.

Den svåraste påväxten att neutralisera är svartmögel. Därför är rekommendationen att om du ska behandla exempelvis vitmålade vindskivor som är angripna av svartmögel, bör man använda ALGRENT PROFFS.

Den andra faktorn som påverkar är hur mycket av ytan som är angripet av påväxt. Om ytan som du ska behandla är mer än 30% angripen av påväxt, bör du använda ALGRENT PROFFS.

Är ALGRENT PROFFS farligt?

Nej ALGRENT PROFFS är inte farligt.


Det verksamma ämnet Bensaltensid (Alkylbensyldimetyl- ammoniumklorid) är ett godkänt medel i Sverige och EU.

Ämnet är en vanlig tillsats i exempelvis hudvårdsprodukter, eftersom det är desinficerande.

Vad innebär 100% nöjd garantin?

ALGRENT är säkra på att du kommer bli 100% nöjd. Därför får du 30 dagar att testa produkten. Om du inte skulle bli nöjd och mer än 90% av innehållet är kvar, har du möjlighet att skicka tillbaka varan.

ALGRENT ersätter dig till 100%, förutom returfrakten som du själv står för.

Produkter från ALGRENT

OPTIMAL
ALGRENT
För enklare påväxt
Räcker upp till 80 kvm*
199 kr540 kr

POPULÄRAST

ALGRENT PROFFS
Mot svår påväxt
Räcker upp till 100 kvm*
299 kr703 kr

BÄSTA VALET

2st ALGRENT PROFFS
För professionell sanering. Räcker upp till 200 kvm*
Mossmedel tak bäst i test
598 kr1 406 kr

*Åtgång av Algrent Proffs och Algrent utifrån olika påväxt

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Medel mot mossa och alger
Kontakta oss
 • Effektiv Bensaltensid
  Bjurögatan 43, 211 24 Malmö
 • Takrengöring som fungerar
  Info@Algrent.com
 • Effektiv Bensaltensid
  0760-33 92 75 (Vardagar 08.00-17.00)
Prenumerera på ALGRENTs nyhetsbrev och få information om våra erbjudande 


ALGRENT
ALGRENT
För enklare påväxt 
Räcker upp till 80 kvm*
199 kr540 kr

BÄSTA VALET

2st ALGRENT
PROFFS
För professionell sanering
Räcker upp till 200 kvm*
Mossmedel tak bäst i test
598 kr1 406 kr

POPULÄRAST

ALGRENT
PROFFS
Mot svår påväxt
Räcker upp till 100 kvm*
299 kr703 kr

* Åtgång av ALGRENT utifrån olika påväxt

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Medel mot mossa och alger
 • Effektiv Bensaltensid
  Bjurögatan 43, 211 24 Malmö
 • Takrengöring som fungerar
  Info@Algrent.com
 • Effektiv Bensaltensid
  0760-33 92 75 (Vardagar 08.00-17.00)
Prenumerera på ALGRENTs nyhetsbrev och få information om våra erbjudande