Blogg ALGRENT

Medel mot mossa och alger

ALGRENT

April 20,2023

Eftersom att vi på Algrent får mycket frågor om Bensaltensid, bestämde vi att publicera detta blogginlägg.

Fakta om Bensaltensid

Bensaltensid är en rengöringsprodukt som har blivit alltmer populär på senare tid, särskilt bland dem som föredrar miljövänliga alternativ. I denna artikeln jag berätta om vad Bensaltensid är, dess användningsområden, fördelar och nackdelar samt hur du använder produkten på ett miljövänligt sätt. Vi kommer också att titta närmare på ALGRENT som innehåller Bensaltensid.

Vad är Bensaltensid?

Bensaltensid eller Benzalkoniumklorid som det heter egentligen är en typ av kvartär ammoniumförening som vanligtvis används som desinfektionsmedel. Det är ett organiskt salt som består av en blandning av alkylbenzyldimetylammoniumklorider, där alkylgruppen kan variera i längd.


Bensaltensid används i många olika branscher och produkter, inklusive läkemedel, kosmetika, personliga vårdprodukter och hushållsdesinfektionsmedel. Det är känt för sina antimikrobiella egenskaper, eftersom det effektivt kan döda eller hämma tillväxten av bakterier, virus och svampar. Mögel och lavar är form av svamp.


Inom medicin används bensaltensid ofta i antiseptiska lösningar och salvor för att rengöra sår och förhindra infektion. Det används också som konserveringsmedel i ögondroppar och nässprayer. Inom hushållsmiljön kan det finnas i desinficerande våtservetter, handdesinfektionsmedel och rengöringsmedel.

Vad kan man använda Bensaltensid till?

Bensaltensid är en typ av rengöringsprodukt som används för att ta bort fett, olja och andra föroreningar från olika ytor. Det är en alkalisk substans som har starka rengöringsegenskaper.


Bensaltensid är biologiskt nedbrytbart och miljövänligt, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för dem som vill minska sin miljöpåverkan.

Bensaltensid i rengöringsprodukter

Bensaltensid finns i vissa rengöringsprodukter som används för att ta bort fett, olja och andra föroreningar från olika ytor. Det är en alkalisk substans som har starka rengöringsegenskaper. Bensaltensid är biologiskt nedbrytbart och miljövänligt, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för dem som vill minska sin miljöpåverkan.


Bensaltensid används ofta i rengöringsprodukter såsom diskmedel, allrengöringsmedel och tvättmedel. Dess effektiva rengöringsegenskaper gör det till en utmärkt ingrediens för att ta bort fett, smuts och fläckar från olika ytor.


I mer avancerade produkter för att rengöra utomhusytor som exempelvis ALGRENT innehåller bensaltensid. Dessa produkter är anpassade för att effektivt kunna rengöra utomhusytor som altaner, tak, trädgårdsmöbler och fasader. Dessa produkter ta då bort alger, mossa, lavar och till viss del smuts från ytorna. Vid professionell rengör av tak används alltid produkter som innehåller Bensaltensid

Bensaltensid i personvårdsprodukter

Bensaltensid används också i en mängd olika personvårdsprodukter såsom schampo, duschtvål och handtvål. Dess milda natur gör det skonsamt för huden samtidigt som det effektivt rengör och tar bort olja och orenheter. 

Vilka fördelar och nackdelar finns med Bensaltensid?

Precis som med alla produkter har Bensaltensid både fördelar och nackdelar. Nedanför presenteras ur olika aspekter både fördelar och nackdelar med ingrediensen bensaltensid.

Fördelar med Bensaltensid

  • Miljövänligt: Bensaltensid är biologiskt nedbrytbart och har en minimal miljöpåverkan jämfört med många andra rengöringsprodukter.
  • Ger en effektiv rengöring: Bensaltensid har starka rengöringsegenskaper och kan effektivt ta bort fett, olja och andra föroreningar från ytor.
  • Mångsidighet: Bensaltensid kan användas på olika ytor och på olika material, vilket gör den mångsidig, enkelt och praktisk.

Nackdelar med Bensaltensid

  • Risk för hudirritation: Är starkt alkalisk i koncentrerad form. Bensaltensid kan vara irriterande för huden, så det är viktigt att använda skyddshandskar och undvika direkt kontakt med huden.
  • Kan skada vissa material: Bensaltensid kan påverka vissa material. Därför är viktigt att följa tillverkarens anvisningar hur man doserar och eventuellt testa på en liten yta innan du använder den på hela ytan.

Tips på säker användning av Bensaltensid

För att använda produkter som innehåller Bensaltensid på ett säkert sätt, följ dessa tips.

  • Följ alltid tillverkarens anvisningar för korrekt spädning och användning av produkten.
  • Använd skyddshandskar om det behövs för att undvika direkt kontakt med huden.
  • Förvara produkter utom räckhåll för barn och husdjur.
  • Om du upplever någon form av hudirritation eller allergisk reaktion, sluta använda produkten och rådgör med en läkare.
  • Undvik att använda produkter som innehåller Bensaltensid på ytor som är känsliga för kemikalier eller som kan skadas av starka rengöringsmedel.

Slutsats om Bensaltensid

Bensaltensid är en miljövänlig rengöringsprodukt som erbjuder effektiv rengöring av olika ytor. Dess fördelar inkluderar miljövänlighet, effektivitet och mångsidighet. Det är viktigt att använda Bensaltensid på ett miljövänligt sätt genom att följa tillverkarens anvisningar och undvika överanvändning. Algrent är ett pålitligt alternativ för dem som letar efter en högkvalitativ rengöringsprodukt för utomhus ytor.

Vanliga frågor om Bensaltensid (FAQ)

Vilka ytor och material kan jag använda Bensaltensid på?

Bensaltensid kan användas på de flesta ytor och material. Trä, plast, metall, betong, sten, tegel, plast, bomullstyg, asfalt, etternit och andra kompositmaterial.

Finns det material som man inte ska använda Bensaltensid på?

På icke oxiderade metaller ska bensaltensid inte användas. Exempelvis är koppar eller rostfri metall.

Generellt sätt kan man säga, om ytan eller materialet tål ett vanligt rengöringsmedel som Yes eller Såpa, kan man använda bensaltensid. 

Är Bensaltensid säker att använda på färgade och målade ytor?

Om du använder Bensaltensid på färgade eller målade ytor, är det viktigt att skölja av ytan med vatten efter behandlingen. Bensaltensid kan matta ytan om det sitter kvar eller om koncentrationen är för stark. Därför är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar hur du blandar produkten.

Kan jag använda Bensaltensid inomhus?

Ja, Bensaltensid kan användas inomhus. Se till att ha tillräcklig ventilation när du använder produkten och undvik direkt kontakt med huden.

Är Bensaltensid skadligt för miljön?

Nej, Bensaltensid är biologiskt nedbrytbart och har en minimal miljöpåverkan jämfört med vissa andra rengöringsprodukter. Men det är viktigt att använda den på ett ansvarsfullt sätt och undvika överanvändning.

Var kan jag köpa Bensaltensid?

Bensaltensid finns tillgänglig i Sverige hos några leverantörer i ren form. ALGRENT är en leverantör av detta som har inriktat sig på produkter med Bensaltensid för utomhus bruk.

Produkter från ALGRENT


ALGRENT
ALGRENT
För enklare påväxt 
Räcker upp till 80 kvm*
199 kr540 kr

BÄSTA VALET

2st ALGRENT
PROFFS
För professionell sanering
Räcker upp till 200 kvm*
Mossmedel tak bäst i test
598 kr1 406 kr

POPULÄRAST

ALGRENT
PROFFS
Mot svår påväxt
Räcker upp till 100 kvm*
299 kr703 kr

* Åtgång av ALGRENT utifrån olika påväxt

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest

Produkter från ALGRENT

OPTIMAL
ALGRENT
För enklare påväxt
Räcker upp till 80 kvm*
199 kr540 kr

POPULÄRAST

ALGRENT PROFFS
Mot svår påväxt
Räcker upp till 100 kvm*
299 kr703 kr

BÄSTA VALET

2st ALGRENT PROFFS
För professionell sanering. Räcker upp till 200 kvm*
Mossmedel tak bäst i test
598 kr1 406 kr

*Åtgång av Algrent Proffs och Algrent utifrån olika påväxt

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
takrengöring bäst i test

Bloggarkiv

Vad krävs för att slippa mossan på taket
Blogg ALGRENT ALGRENT MAJ 25,2023 Produkterna ”Grönfri Biltema” och ”Grönfri Jula” Det vanligaste problemet en...
När är ska du göra en takbesiktning
Blogg ALGRENT ALGRENT Juni 12,2023 Vi på Algrent får ibland frågor om det är lämpligt...
Allt du behöver veta om Bensaltensid -Din ultimata guide
Blogg ALGRENT ALGRENT April 20,2023 Eftersom att vi på Algrent får mycket frågor om Bensaltensid,...